Translate

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ουπς!!! και τώρα, πώς μπαίνουν στο σχολείο; Τρίτη 27 Μαΐου, Δημ. σχ. Σημάντρων.

 Τρίτη 27 Μαΐου, Δημ. σχ. Σημάντρων,στρίβεις δεξιά και......ωραία κατάσταση!!! Πώς μπαίνεις  στο σχολείο, τώρα;                                                        
                      
  Les profs d'allemand, de français et d'anglais.  Οι καθηγήτριες των γερμανικών, των γαλλικών και των αγγλικών.

                                                            tarte aux fraises
 Η κυρία Βιολέτα Παναγιωτίδου, η καθηγήτρια των γερμανικών, μας κέρασε tarte aux fraises, τάρτα με φράουλες, που ετοίμασε με τους μαθητές της Ε Τάξης.
                                                                 



Όμως, δε πτοηθήκαμε, εξάλλου, σήμερα θα παρακολουθούσαμε τη γαλλική ταινία
BELLE ET SEBASTIEN 
ΔΥΟ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
Η ανιδιοτελής αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ ενός μικρού αγοριού και ενός σκύλου.


Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σεσίλ Ομπρί, η τηλεοπτική μεταφορά του οποίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία στα μέσα της δεκαετίας του '60, το «Μπελ και Σεμπαστιάν» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Νικολά Βανιέ μετά την «Συντροφιά των Λύκων» του 2009, η οποία είχε προβληθεί και στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου.
Στο φιλμ, ο Σεμπαστιάν είναι ένα ορφανό εξάχρονο αγόρι που ζει σε ένα χωριό των γαλλικών Άλπεων μαζί με τον βοσκό Σεζάρ και την νεαρή ανιψιά του. Περνάει την ώρα του ανάμεσα στα ζώα του βοσκού, όπου και συνηθίζει να ακούει διηγήσεις για το «τέρας», ένα υποτιθέμενο θηρίο που κατασπαράζει τα ζωντανά των αγροτών και επιτίθεται στους ανθρώπους.
Σε μια από τις βόλτες του στις πλαγιές του βουνού, ο Σεμπαστιάν θα διασταυρωθεί με το «τέρας» που δεν είναι παρά ένας μεγαλόσωμος θηλυκός σκύλος που έχει αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους λόγω της απαίσιας μεταχείρισης του πρώην ιδιοκτήτη του.
Το μικρό αγόρι θα αγαπήσει την σκυλίτσα, θα την ονομάσει Μπελ και οι δυο τους σύντομα θα γίνουν αχώριστοι. Όμως ο Σεμπαστιάν θα πρέπει να κρύψει την Μπελ από τον Σεζάρ που έχει βάλει παγίδες για να την πιάσει αλλά και να την προστατέψει από ολόκληρο το χωριό που την ψάχνει για να την σκοτώσει.
           
                                                                                       

Belle & Sébastien - L'oiseau

Παράλληλα με την περιπέτεια της Μπελ και του Σεμπαστιάν, η ταινία διαφοροποιείται από το βιβλίο και την τηλεοπτική σειρά, και τοποθετεί τα παραπάνω γεγονότα κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία. Στον ασφυκτικό κλοιό των ναζί, ο γιατρός του χωριού οργανώνει κάτω από την μύτη των κατακτητών μυστικές αποστολές φυγάδευσης των Εβραίων προς την γειτονική Ελβετία. Όταν το σχέδιο του όμως τελικά αποκαλύπτεται, τότε η Μπελ και ο Σεμπαστιάν είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν την αποστολή εις πέρας.
 Ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι για παιδιά μέχρι και την προ-εφηβική ηλικία, έξοχα κινηματογραφημένο, με την απερίγραπτη ομορφιά του τοπίου των γαλλικών Άλπεων το οποίο επικεντρώνεται στην ανιδιοτελή αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ ενός μικρού αγοριού και ενός σκύλου.
Επιπλέον, και χωρίς ίχνος βίας ή αίματος καταφέρνει να περάσει το αντιφασιστικό του μήνυμα, γεγονός σημαντικό καθώς ζούμε σε μια εποχή που τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. 
RightLeft
                                 
                                               

Στο τέλος του εφταώρου, η σχολική μέρα τέλειωσε γλυκά!!

Mais qui est le photographe?
Mα, ποιος είναι ο φωτoγράφος;

gifs bon appétit