Translate

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ξένες γλώσσες και Αξιοπρέπεια! Αγγλικά-Γαλλικά: Η Βάση της παγκόσμιας επικοινωνίας!

EDUC’ACTIONS & DIGNITÉ


Αποτέλεσμα εικόνας για dignite

Αγγλικά-Γαλλικά: Η Βάση της παγκόσμιας επικοινωνίας!


Μαθαίνουμε ξένες γλώσσες γιατί τις αγαπάμε, γιατί είναι χρήσιμες, για τους δικούς μας λόγους ο καθένας.

Μαθαίνουμε τα αγγλικά ως διεθνή γλώσσα, τα γαλλικά ως δεύτερη πιο διαδεδομένη διδασκόμενη γλώσσα.
Η αγγλική, ως επιβεβλημένη γλώσσα καλώς ή κακώς, η γαλλική ως γλώσσα που ομιλείται στις πέντε ηπείρους είτε ως μητρική, είτε ως δεύτερη-ξένη γλώσσα αποτελούν τη βάση της σύγχρονης επικοινωνίας παγκόσμια. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, Έλληνες και ξένοι, που αποφασίζουν να ταξιδέψουν για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους. Στην Ελλάδα, μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, δημοσιοποιεί πρόσφατη έρευνα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τις ξένες γλώσσες των εργαζομένων σε αυτές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μία δεύτερη ξένη γλώσσα κρίνεται απαραίτητη από τις επιχειρήσεις στη χώρα μας. Μετά τα αγγλικά, προκρίνονται τα γαλλικά ως απαραίτητη γλώσσα. Ακολουθούν τα γερμανικά, τα αραβικά, τα τουρκικά, τα ισπανικά κλπ.
Ποτέ δεν είναι μειονέκτημα η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Αντίθετα!




Η πολυγλωσσία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην προσωπικότητά μας. Με τις ξένες γλώσσες διευκολύνουμε τη ζωή μας εντός και εκτός Ελλάδας και εξυπηρετούμε τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας. Δεν τους υπηρετούμε!







Χρησιμοποιούμε τις ξένες γλώσσες όχι με υποτέλεια, αλλά με αξιοπρέπεια! Οι επιλογές μας φανερώνουν τη στάση μας απέναντι στους άλλους και φυσικά απέναντι στον εαυτό μας.


Αντώνης Χασάπης, MSC στις Πολιτισμικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες





1 σχόλιο: